Apurahahakemusten kriteerit

Yleishyödylliset avustukset

Apurahaa voi hakea kerran vuodessa syksyllä. Hakemus tehdään sähköisesti, tänä vuonna 15.9 – 15.1o.2024.

Avustusten kohderyhmiä ovat kulttuuri- ja urheilutoiminta, muu yhteiskunnallisesti hyödyllinen ja yleishyödyllinen toiminta sekä säästöpankkiliikkeen perinteitä yhdistävä ja vaaliva toiminta.

Apurahan saajien on oltava rekisteröityjä järjestöjä, ei yksityishenkilöitä tai työryhmiä. Avustuksen saajien on toimittava säätiön toiminta-alueella eli pääasiassa Kirkkonummen alueella. Jos tuensaaja toimii muualla, tulee tarkoituksen hyödyttää jollakin tavalla Kirkkonummea tai Kirkkonummen asukkaita.

Avustuksia ei myönnetä päivähoidon, koulujen ja muiden oppilaitosten säännölliseen toimintaan (esim. koulumatkat ja leirit) eikä opiskeluun (opintotuki).
Avustuksia ei myönnetä tieteelliseen tutkimukseen. Kielikriteereitä ei ole. Apurahoja ei myönnetä palkkoihin eikä yritystoimintaan.
Apurahoja ei yleensä myönnetä samaan tarkoitukseen yli kolmena peräkkäisenä vuotena. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei järjestö voisi saada avustusta useampana kuin kolmena peräkkäisenä vuotena, jos käyttötarkoitus tai pääasiallinen kohderyhmä on muuttunut.

Avustuksia myönnetään ensisijaisesti hankkeisiin ja toimintaan. Säätiö pyrkii varmistamaan, että sen myöntämillä avustuksilla ja tuilla on laaja vaikutus sekä asianomaisten henkilöiden määrän että eri alojen (kuten kulttuurin, urheilun jne) osalta.

Säätiö osallistuu avustuksin erilaisten toimien ja hankkeiden toteuttamiseen. Vastuu toteutuksesta on aina avustuksen saajalla. Vain poikkeuksellisissa ja asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa säätiö voi olla hankkeen tai toiminnan päärahoittaja.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan säätiön päätöksestä. Tuensaajat sitoutuvat toimittamaan raportin saadun avustuksen käytöstä. Loppu- tai väliraportti toimitetaan viimeistään uuden hakemuksen yhteydessä. Myönnettyjä avustuksia ja tukia seurataan. Raportin laiminlyönti voi vaikuttaa mahdollisuuteen saada lisää avustuksia ja tukia.

Tee hakemus tästä